Włoską Kanapka Z Serem I Wędliną
Opis
Ta przepis na włoską kanapkę jest idealnym rozwiązaniem na smaczny i sycący posiłek, który można przygotować w domu. Składa się z chrupiącej ciabaty, która idealnie komponuje się z różnorodnymi wędlinami, takimi jak indyk, salami i pepperoni. Dodatkowo, pesto i czosnkowa majonez nadają całości wyjątkowego aromatu. Kanapka ta zadowoli nie tylko miłośników mięsa, ale również tych, którzy cenią sobie różnorodność smaków. W tym przepisie znajdziesz wszystko, co potrzebne, by stworzyć danie, które zachwyci Twoje podniebienie, a także sprawdzi się jako świetna opcja na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.Składniki
Instrukcje
-
Przygotuj majonez czosnkowy, mieszając majonez z pokrojonym czosnkiem.
-
Podgrzej piekarnik w trybie grillowania i przygotuj blachę z wyłożoną folią aluminiową.
-
Ponakładaj oliwą obie połówki bagietki i umieść je pod grillem, aż będą złociste.
-
Na jednej stronie bagietki rozsmaruj pesto, a na drugiej rób to samo z majonezem czosnkowym.
-
Ułóż warstwy wędliny na stronie z majonezem, a następnie plastry sera na stronie z pesto.
-
Dodaj cięte pomidory i zamknij kanapkę, delikatnie ją dociskając.
-
Włóż kanapkę do piekarnika na kilka minut, aż ser zacznie się topnieć.
-
Pokrój na porcje i podawaj z ulubionymi dodatkami.