Azjatycka sałatka z kapusty

Łączny czas: 35 minut Poziom: Początkujący
Ta wyjątkowa sałatka to doskonałe połączenie świeżych warzyw i aromatycznego dressingu. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do posiłków lub lekki posiłek samodzielny.
pinit
pinit
0 Dodaj do ulubionych
Szybkie

Azjatycka sałatka z kapusty

Poziom: Początkujący Czas Przygotowania 15 minut Czas Odpoczynku 20 minut Łączny czas 35 minut

Opis

Azjatycka sałatka z kapusty to pyszne i kolorowe danie, które łączy w sobie bogactwo świeżych warzyw i wyjątkowy dressing. Jest to idealna sałatka na letnie spotkania towarzyskie, gdyż można ją przygotować z dowolnych warzyw, które akurat mamy w lodówce. Do jej zrobienia wystarczy torebka gotowej mieszanki kapuścianej oraz kilka świeżych składników, które doda niepowtarzalnego smaku i chrupkości. Ta sałatka nie tylko świetnie wygląda, ale również zachwyca smakiem oraz wartościami odżywczymi. Połączenie warzyw takich jak seler, ogórek czy papryka z delikatnym dressingiem sprawia, że jest to danie wyjątkowo orzeźwiające i lekkie. Dzięki przygotowaniu składników z wyprzedzeniem, można szybko skomponować sałatkę nawet na ostatnią chwilę, co czyni ją idealnym wyborem na każdą okazję.

Składniki

Instrukcje

  1. Rozpocznij od przygotowania dressingu. Wymieszaj wszystkie składniki w szczelnie zamkniętym słoiku i wstrząśnij. Przechowuj w lodówce do momentu użycia.
  2. Umieść wszystkie składniki sałatki w dużej misce.
  3. Tuż przed podaniem, polej składniki dressingiem i dokładnie wymieszaj, aby pokryły się sosem. Najlepsze rezultaty osiągniesz, gdy zrobisz to około 20 minut przed serwowaniem. Kiedy dodasz dressing, może wydawać się, że jest go za mało, ale po odczekaniu chwili składniki puszczą sok i sos idealnie połączy się z warzywami.
  4. Tuż przed podaniem dodaj prażone migdały i nasiona sezamu.
Słowa Kluczowe: sałatka azjatycka, kapusta, świeże warzywa, dressing sezamowy, lekka sałatka
Karta Przepisów zasilana przez WP Delicious

Mama

Kucharka z pasji i zamiłowania, która od lat tworzy smaki pełne miłości i wspomnień. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się dawno temu, kiedy jako mała dziewczynka podglądałam moją mamę i babcię przy pracy w kuchni. To właśnie wtedy nauczyłam się, że najlepsze potrawy powstają z sercem i odrobiną fantazji.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *